lördag 18 april 2009

Vad är grejen med all objektifiering och sexfixering!?

Jag är riktigt trött på objektifiering just nu, finns både IRL och på nätet.
Jag tror att den här överdrivna objektifieringen hänger samman med att samhället är så översexualiserat.

Det där med att bli objektifierad... Det är då alltså att bara passivt "se snygg ut" och ändå va intressant. Vad man tycker, säger, gör - mindre viktigt. Vad man har i huvudet, dvs intellekt, kvittar. Man blir inte tagen på allvar och förväntas ändå bli smickrad, WTF? :o

Jag vill iaf inte bli sedd som ett objekt. Som om ens kropp skulle finnas till bara för andra att bedöma som attraktiv/oattraktiv... Bah! Det där har bara med betraktaren att göra, men iaf.
Ingen är ett viljelöst objekt. Det är respektlöst att behandla andra som byten.

Ärligt talat så jag föraktar sådana som inte kan/vill handskas med sina drifter. Som gör sig till ett offer för sina lustar. Som betraktar och behandlar andra som frestelser, som ett kön och inte en människa.

Alla har makten över sina egna kroppar.

Jag stör mig på självupptagenhet som egenskap när det gäller folk man ska ha något slags relation till. Såna som inte kan se någon annan som person, utan bara tänker på sig själva och sina egna begär och behov. Som använder andra för att bekräfta sitt ego.

Mötas på halva vägen is the shit.

Gemenskap behöver inte, och kanske inte ens bör vara, baserad på sex. En bra och varm relation där man kan prata med varandra är inte kattskit det. Närhet, ömhet och respekt. Det finns annat man kan göra i kärlek än shooka, som att ha en fin samvaro, t.ex. äta middag tillsammans. I ett förhållande borde sex vara en bonus, en krydda. Att bli sedd och bekräftad som person smäller väl ändå lika högt, om inte högre, än att bli bekräftad som sexuell varelse?

Men som, om man bygger en relation på 6, alltså har det som största stöttepelaren.
Saker kan ju hända i ett förhållande som gör sex mindre viktigt eller tillochmed obefintligt. T.ex. sjukdom eller om den ena råkar ut för en handikappande trafikolycka. Är det isf verkligen sticka som gäller då bara? Älska i lust men inte i nöd.. Vad är det sen värt?

Kärlek/uppskattning till sin partner kan visas på andra sätt än att sexa varje dag.

Jag tycker det är hemskt att det tydligen rätt ofta är hets på nyblivna mammor att de ska börja humpa runt i sänghalmen, när de nyligen klämt ut en bebis (aj!). Brukar va diskussioner om det på FL.
Man blir iofs lite osäker på vilka det är som hetsar mammorna där eg. *hm*
Lite äkta systerskapskänsla skulle inte skada ibland... *hint*

Inga kommentarer: